Kilometersten – billedgalleri

Siden viser billeder af kilometersten af forskellige typer og fra forskellige dele af landet. Klik på et billede for at se det i større format eller for at starte slideshow.

 

Københavns nulpunktsten

Jensen-Klints nulpunktssten blev opstillet 1920-25 ved de steder, hvor portene til det gamle København var beliggende. Læs mere om dem på kommunens hjemmeside Monumenter og kunst i byen.

 

Nulpunktsten i andre byer

 

Milesten anvendt som kilometersten

UJ296 – UJ299 er eksempler fra det gamle Thisted Amt. 

UJ460 og UJ 465 er fra Aarhus.

UF044 og UF046 er fra hovedlandevejen mellem Odense og Middelfart (rute 161). De blev restaureret og flyttet tilbage til deres oprindelige placering som milesten i 1986-88. De blev ved den lejlighed vendt med miletallet mod vejen og kilometerafstanden på bagsiden.

UF519 – UF521 er fra Fyn (Middelfart Kommune). Her er km-afstanden indhugget oven i det gamle miletal – man kan dog stadig se den oprindelige krone øverst på stenen.

 

Jensen-Klints sten

Hans Larsen-Holst har taget denne serie billeder af kilometersten langs Lindenborgvej – Landevejen Roskilde-Holbæk (rute 155). Den illustrerer fint de forskellige typer sten. Bemærk, at stenene fra 34 til 37 km har km-angivelse på to sider. De er opstillet med kanten mod kørebanen, således at de kan aflæses fra begge sider og på større afstand. Bemærk også, at autoværnet dækker to af stenene, men er afbrudt ved den mere monumentale 50 km-sten. 60 km-stenen står ud for Roskildevej 91 i Holbæk.

 

 

Loppesten

 

Andre typer kilometersten

 

Kantpæle med kilometrering