Dansk Vejhistorisk Selskab
NYHEDSBREV NR. 2021-03

Klik her for at se nyhedsbrevet online

Kære {name} {surname}

Velkommen til det tredje nyhedsbrev i 2021

Selskabet gennemførte d. 23. marts sit første virtuelle arrangement, Jørgen Burchardts foredrag om Åsum Bro (se nyhedsbrev nr. 2021-02). Premieren var imødeset med en vis spænding, men bortset fra nogle mindre, tekniske startvanskeligheder forløb det set med selskabets øjne tilfredsstillende. Vi håber, at også de mere end 50 tilhørere fandt foredraget interessant. Powerpoint-præsentationen er nu lagt på selskabets hjemmeside. Du kan finde den på hjemmesiden i oversigten Dette års arrangementer.

Selv om COVID-19 restriktionerne nu er ved at blive lempet, er det selskabets hensigt at gennemføre flere virtuelle arrangementer i fremtiden, således at medlemmer i hele landet - og i udlandet - har mulighed for at deltage uden at skulle rejse.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

VEJHISTORIE nr. 37 kommer snart

 

 

Tidsskriftet bliver sendt ud til medlemmer og abonnenter i løbet af de næste 2-3 uger. Det indeholder artikler om

  • Vejene i Borremosen - Danmarks ældste vejsystem
  • De romerske veje i Holland
  • En lærebog i vejbygning fra 1838
  • Reichsautobahn Berlin-Königsberg

Hvis du vil være sikker på at modtage VEJHISTORIE, skal du huske at underrette selskabet, hvis du flytter til en ny adresse.

Du kan se tidligere numre af VEJHISTORIE (indtil 2019) på hjemmesiden Tidsskriftet VEJHISTORIE.

Udgivelsen af VEJHISTORIE støttes af Asfaltindustrien, ARKIL, COWI, Rambøll og Nordisk Vejforum, Danmark.

Coronabroen

 

 

Der findes faktisk en bro ved navn Coronabroen (Ponte della Corona). Det er en fodgængerbro i Venedig, som fører den snævre gade Calle de la Corona over kanalen Rio de San Zaninovo.

Broen blev bygget 1850-52 og erstattede en ældre stenbro på stedet. Den har en spændvidde på 4,2 m og er en af Venedigs første broer af støbejern. De bærende elementer er tre støbejernsbuer under brodækket.

Broen blev restaureret i 2000-2002. Herunder blev buerne forstærket med Kevlar (Aramid Fibre Reinforced Polymer - AFRP). Restaureringsarbejdet er beskrevet i denne illustrerede artikel Restauro funzionale ... (for teknikere, kun på italiensk).

Se en beskrivelse, kort og flere billeder af broen og dens omgivelser her: Ponte della Corona og her: Ponte de la Corona (på hhv. italiensk og fransk).

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Verdens vildeste broer

DR2 har netop genudsendt serien "Verdens vildeste broer" om seks af verdens mest ikoniske broer. Se omtalen af serien på selskabets hjemmeside: Vejhistorie på TVNåede du at se udsendelserne? De kan stadig findes på dr.dk: Verdens vildeste broer.

 

 

En af udsendelserne handlede om Brooklyn Bridge i New York. Hvis du vil vide mere om opførelsen af den, kan du se disse tre korte videoclips fra Brooklyn Historic Society:

Del 1 (ca. 7 min.): Life in Brooklyn Before + After The Bridge

Del 2 (ca. 8 min.): Building the Bridge

Del 3 (ca. 4 min.): Transit via the Bridge

 
 

Om dette nyhedsbrev

Selskabet vil meget gerne have tilkendegivelser om nyhedsbrevenes udseende og læsbarhed, om billederne vises korrekt, og modtager gerne forslag til indhold. Send eventuelle bemærkninger til webmaster@vejhistorie.dk.

Hvis nyhedsbrevet tilbageholdes af dit spamfilter, skal du tilføje dvs.info@vejhistorie som sikker afsender og/eller vejhistorie.dk som sikkert domæne i indstillingerne i dit mailprogram.

 
 

Dansk Vejhistorisk Selskab

c/o Vejdirektoratet, Carsten Niebuhrs Gade 43, 5. sal, 1577 København V

Web: www.vejhistorie.dk  -  E-mail: dvs@vejhistorie.dk

 
 

Frameld nyhedsbrev

Facebook