Dansk Vejhistorisk Selskab
NYHEDSBREV NR. 2021-08

Klik her for at se nyhedsbrevet online

Kære {name} {surname}

Vil du med på vejhistorisk ekskursion?

Besøgscenteret ved den ny Storstrømsbro. Foto: Vejdirektoratet

Husk, at sidste frist for tilmelding til den vejhistoriske ekskursion d. 17.-18. september til Sydsjælland og Lolland-Falster er d. 25. juni! Turen er beskrevet på selskabets hjemmeside under kommende begivenheder: Vejhistorisk ekskursion 2021 til Sydsjælland og Lolland-Falster - Dansk Vejhistorisk Selskab (vejhistorie.dk). På den anførte side er der også en tilmeldingsblanket. 

Indvielse af genforeningsskulptur

100-året for genforeningen i 1920 blev – med et års forsinkelse pga. COVID-19 – festligholdt tidligere i juni. Dronning Margrethe besøgte Sønderjylland søndag d. 13. juni og foretog bl.a. indvielsen af genforeningsskulpturen og bronzebåndet ved den gamle grænse ved Frederikshøj.

Foto fra 1920: Daværende kronprins Frederik holder rygepause på den væltede grænsesten. Foto fra Genforenings- og Grænsemuseets facebookside

Skulpturen viser en tysk og en dansk kilometersten på hver sin side af en væltet grænsesten. Tilblivelsen af den har tidligere været beskrevet i Meddelelse nr. 2019-5 og i Nyhedsbrev nr. 2021-06.

Begivenheden blev udførligt dækket af TV og den trykte presse. Se reportagen fra DRTV her: Vi fejrer Genforeningen: Sæson 1 – 1. episode | DRTV. Indvielsen af skulpturen vises fra 2:00:30 til 2:06:00.

Se også billeder fra begivenheden på JyskeVestkystens hjemmeside: Se alle billederne: Dronning Margrethe genskabte historisk øjeblik | jv.dk og på TV SYD

 

Vejhistorie på TV

DR2 genudsendte i perioden 8. – 14. juni den norske dokumentarserie fra 2019 ”Det ufremkommelige Norge” (Det umulige landet). Serien blev sendt første gang i september 2020. Den består af 5 episoder à 50-55 minutters varighed.

Foto: NRK TV

Det er en storslået serie, der fortæller historier om norsk transport. Vi får et indblik i, hvordan nordmændene har fundet vej til hinanden, og hvad det har betydet for udviklingen af landet.

Mange af de farbare veje i Norge findes udelukkende fordi der har været mennesker, der har haft store visioner, en stærk vilje - og været lidt vanvittige.

Alle fem episoder kan stadig ses på DR2’s hjemmeside Det ufremkommelige Norge: Sæson 1 | Se online her | DRTV, men kun indtil d. 8.-14 juli 2021. 

Om dette nyhedsbrev

Selskabet vil meget gerne have tilkendegivelser om nyhedsbrevenes udseende og læsbarhed, om billederne vises korrekt, og modtager gerne forslag til indhold. Send eventuelle bemærkninger til webmaster@vejhistorie.dk.

Hvis nyhedsbrevet tilbageholdes af dit spamfilter, skal du tilføje dvs.info@vejhistorie som sikker afsender og/eller vejhistorie.dk som sikkert domæne i indstillingerne i dit mailprogram.

Dansk Vejhistorisk Selskab

c/o Vejdirektoratet, Carsten Niebuhrs Gade 43, 5. sal, 1577 København V

Web: www.vejhistorie.dk  -  E-mail: dvs@vejhistorie.dk

 
 

Frameld nyhedsbrev