Dansk Vejhistorisk Selskab
NYHEDSBREV NR. 2022-01

Klik på billederne for at se dem i stor størrelse.

Alle links åbner i et nyt vindue.

Kære {name} {surname}

Formandens nytårshilsen

Kære medlemmer af Dansk Vejhistorisk Selskab. I og jeres familier ønskes et rigtig godt nytår med håbet om, at det i 2022 igen bliver muligt i normalt omfang at mødes til selskabets arrangementer. Det første planlagte arrangement er selskabets ordinære generalforsamling, der afholdes den 22. februar. Generalforsamlingen efterfølges af et foredrag ved Lars Bjarke Christensen, Slots- og Kulturstyrelsens Center for Kulturarv, over emnet "SLKS's bevaringsarbejde med vægt på vejhistoriske lokaliteter og objekter".

Dernæst følger turen til Irland fra den 2. til den 6. maj. Der er endnu ledige pladser.

Derudover planlægger vi en tur til Sydsjælland og Lolland-Falster i september måned. Turen var også på programmet i 2021, men måtte desværre aflyses på grund af for få tilmeldinger.

Vi håber at se mange af jer til disse arrangementer, og vi ser frem til endelig - hvis coronaen tillader det - at kunne afholde generalforsamling, eftersom vi måtte aflyse denne i 2021.

Mange hilsener

Niels Christian Skov Nielsen

Det nye år blev skudt ind fra Sydney Harbour Bridge

 

 

Traditionen tro blev også dette nytår markeret med et spektakulært fyrværkerishow fra Sydney Harbour Bridge i Australien. Det varede 12 minutter, og der blev anvendt 6 tons fyrværkeri. Man kan se hele fyrværkeriet på flere YouTube-kanaler, bl.a. her: New Year's Eve Fireworks.

 

Sidney Harbour Bridge blev bygget i perioden 1923-32. Ved sin åbning var det den næstlængste stålbuebro i verden med et spænd på 1650 fod (503 m), kun overgået af Bayonne Bridge i USA (1675 fod/510 m).

Broen var også indtil 1968 det højeste bygningsværk i Sydney (440 fod/134 m over vandoverfladen).

Der findes to broer fra samme periode, som ligner Sydney Harbour Bridge, nemlig Hell Gate Bridge i New York fra 1917 og Tyne Bridge i det nordøstlige England.

Læs meget mere om Sydney Harbour Bridge og dens historie på Wikipedia.

Nyt nummer af VEJHISTORIE

VEJHISTORIE nr. 38/2021 blev sendt ud til medlemmer og abonnenter lige før jul.

Det indeholder artikler om oldtidsvejene i Vesthimmerland, Kongevejen Camino Real de Tierra Adentro i Mexico, synspunkter på byggeriet af de jyske chausséer i 1830'erne og bekæmpelse af trafikulykker samt flere boganmeldelser.

På siden Tidsskriftet VEJHISTORIE er der links til tidligere numre af VEJHISTORIE (indtil 2020) samt indholdsfortegnelser og forsider af de nyeste numre.

Danmark på film

 

Danmark på film er en webportal på Det Danske Filminstituts streamingliste Filmcentralen.dk. Danmark på film indeholder dokumentariske film fra hele landet i perioden 1899-1995. Der er mere end 2.600 filmklip fordelt ud over et interaktivt danmarkskort. Læs her, hvordan du kan finde film og bidrage med informationer: Om Danmark på film.

Flere af filmklippene viser historiske broer, veje og gadebilleder. Se f.eks. Med sporvogn gennem Aarhus' gader (1905), Langebro som svingbro (1921), Broen over Lillebælt (1935), Lyngbymotorvejen indvies (1960) og Hen ad vejen (1985) (om trafiksikkerhed).

Find selv flere vejhistoriske filmklip ved at søge på kortet eller i søgefeltet.

Om dette nyhedsbrev

Selskabet vil meget gerne have tilkendegivelser om nyhedsbrevenes udseende og læsbarhed, og om billederne vises korrekt, og modtager gerne forslag til indhold. Send eventuelle bemærkninger til webmaster@vejhistorie.dk.

Hvis nyhedsbrevet tilbageholdes af dit spamfilter, skal du tilføje dvs.info@vejhistorie som sikker afsender og/eller vejhistorie.dk som sikkert domæne i indstillingerne i dit mailprogram.

Dansk Vejhistorisk Selskab

c/o Vejdirektoratet, Carsten Niebuhrs Gade 43, 5. sal, 1577 København V

Web: www.vejhistorie.dk  -  E-mail: dvs@vejhistorie.dk

 
 

Frameld nyhedsbrev