Efterårets arrangementer. Husk tilmelding til turen til ny Storstrømsbro.
Dansk Vejhistorisk Selskab

NYHEDSBREV NR. 2022-12

12. august 2022

Klik på billederne for at se dem i stor størrelse.

Alle links åbner i et nyt vindue.

Kære {name} {surname}

Ekskursion til ny Storstrømsbro - husk tilmelding

Foto: Vejdirektoratet (juni 2022)

Husk, at tilmeldingsfristen til denne tur er søndag d. 15. august!

Turen var omtalt i nyhedsbrev nr. 2022-11 d. 23. juli. Se det detaljerede program og praktiske oplysninger på selskabets hjemmeside: Vejhistorisk ekskursion, hvor der også er en tilmeldingsformular.

Turen koster 600 kr. pro persona. I prisen er inkluderet bustransport, frokost og kaffe undervejs.

Turen er for selskabets medlemmer med eventuelle ledsagere. Øvrige interesserede er velkomne til at deltage, hvis der er ledige pladser.

Hulveje og oldtidshøje

Deltagerne nyder udsigten fra Ryethøj

Der var kun 5 deltagere i vandreturen til hulveje og oldtidshøje ved vestenden af Farum Sø d. 6. august. Det var en skam, for det var en interessant tur, som var begunstiget af godt vejr. På turen fortalte Jens Hald og Niels Bødker Thomsen fra Fonden Oldtidsstier.dk om hulvejene og de oldtidsminder, vi kom forbi. Hvis man skulle få lyst til at gå turen på egen hånd, kan man se en beskrivelse af den her: Vandskelsvejen ved Ryet. Langs ruten er der opsat pæle med QR-koder, som leder til en mere udførlig beskrivelse af den pågældende lokalitet.

Fonden har beskrevet i alt 6 ture ad oldtidsstier i Nordsjælland, som er samlet i en turguide. Guiden er rosende omtalt på Dansk Vandrelaugs hjemmeside.

Bilsamlefabrikker i Danmark

Selskabets næstfølgende arrangement er et foredrag om bilsamlefabrikker i Danmark mandag d. 10. oktober kl. 16-18 i Vejdirektoratet i København.

Fra begyndelsen af 1900-tallet og indtil 1974 eksisterede der i alt ca. 15 samlefabrikker i Danmark, hvor der gennem årene blev samlet ca. 40 forskellige bilmærker.

Foredragsholder er Erich Karsholt, som bl.a. er forfatter til den viste bog om dansk bilproduktion i det 20. århundrede.

Læs mere om foredraget og foredragsholderen på selskabets hjemmeside: Bilsamlefabrikker i Danmark.

Om dette nyhedsbrev

Selskabet vil meget gerne have tilkendegivelser om nyhedsbrevenes udseende og læsbarhed, og om billederne vises korrekt, og modtager gerne forslag til indhold. Send eventuelle bemærkninger til webmaster@vejhistorie.dk.

Hvis nyhedsbrevet tilbageholdes af dit spamfilter, skal du tilføje dvs.info@vejhistorie som sikker afsender og/eller vejhistorie.dk som sikkert domæne i indstillingerne i dit mailprogram.

Dansk Vejhistorisk Selskab

c/o Vejdirektoratet, Carsten Niebuhrs Gade 43, 5. sal, 1577 København V

Web: www.vejhistorie.dk  -  E-mail: dvs@vejhistorie.dk

 
 

Frameld nyhedsbrev