Dansk Vejhistorisk Selskab

NYHEDSBREV NR. 2022-15

11. oktober 2022

Klik på billederne for at se dem i stor størrelse.

Alle links åbner i et nyt vindue.

Kære {name} {surname}

Bilsamlefabrikker i Danmark

Der var kun få tilhørere - ud over selskabets bestyrelse - til Erich Karsholts foredrag d. 10. oktober om bilproduktionen i Danmark i 1900-årene. Det var en skam, for det var et meget interessant foredrag, der blev krydret med små personlige historier fra foredragsholderens samtaler med ledelse og tidligere ansatte på samlefabrikkerne. I alt blev der fremstillet fra bunden eller samlet mere end 930.000 biler i Danmark i perioden. Den sidste fabrik var General Motors, som lukkede i 1974. Foredraget tog udgangspunkt i Erich Karsholts bog "Dansk Bilproduktion", som har været anmeldt i VEJHISTORIE nr. 38. Der er desuden en udførlig omtale og anmeldelse på historie-online.dk.

Aflysning

Museum Skanderborgs foredrag d. 28. oktober om overgangssteder over Gudenåen er blevet aflyst. Foredraget var omtalt i nyhedsbrev nr. 2022-13. Der arbejdes på at finde en ny dato til foråret. Se nærmere oplysninger på Museum Skanderborgs hjemmeside.

Kommende arrangementer

Selskabets bestyrelse drøftede på sit møde d. 10. oktober forskellige forslag til arrangementer i 2023 og 2024, deriblandt mulige ekskursioner til udlandet. Mere herom følger efter næste bestyrelsesmøde i december. 

Det blev desuden besluttet - foreløbig som et forsøg - at gennemføre et eller to foredrag i 2023 virtuelt.

Fra 2023 vil selskabets arrangementer også blive annonceret på den elektroniske kulturguide KultuNaut.

Efterårsferie og Kulturnat

Foto: Sporvejsmuseet Skjoldenæsholm

Traditionen tro har mange museer særlige udstillinger og aktiviteter i skolernes efterårsferie. f.eks.

I København er der Kulturnat fredag d. 14. oktober med et stort antal arrangementer, f.eks.

Se hele programmet og læs mere på Kulturnatten.

Hjemmesiden skifter udseende

Selskabets hjemmeside skifter udseende i løbet af november. Den hidtil anvendte skabelon (se herover) bliver ikke vedligeholdt efter udgangen af 2022, og det er derfor besluttet at skifte til en ny skabelon og et mere moderne udseende. Under omlægningen vil der i perioder ikke være adgang til hjemmesiden. Tidspunkterne vil blive meddelt i forvejen. Der vil stadig være mulighed for at kontakte selskabet pr. e-mail, og facebooksiden vil ikke blive berørt af ændringen.

Om dette nyhedsbrev

Selskabet vil meget gerne have tilkendegivelser om nyhedsbrevenes udseende og læsbarhed, og om billederne vises korrekt, og modtager gerne forslag til indhold. Send eventuelle bemærkninger til webmaster@vejhistorie.dk.

Hvis nyhedsbrevet tilbageholdes af dit spamfilter, skal du tilføje dvs.info@vejhistorie som sikker afsender og/eller vejhistorie.dk som sikkert domæne i indstillingerne i dit mailprogram.

Dansk Vejhistorisk Selskab

c/o Vejdirektoratet, Carsten Niebuhrs Gade 43, 5. sal, 1577 København V

Web: www.vejhistorie.dk  -  E-mail: dvs@vejhistorie.dk

 
 

Frameld nyhedsbrev