Dansk Vejhistorisk Selskab

NYHEDSBREV NR. 2023-12

31. august 2023

Klik på billederne for at se dem i stor størrelse.

Alle links åbner i et nyt vindue.

Kære {name} {surname}

Brugerundersøgelse

Der har de seneste år ikke været så mange deltagere i selskabets arrangementer som ønsket og forventet - også selv om nogle af arrangementerne har været åbne for alle interesserede.

Bestyrelsen har derfor besluttet at gennemføre en brugerundersøgelse for at klarlægge, hvordan interessen for fremtidige arrangementer kan øges.

Vi håber, at mange både medlemmer og ikke-medlemmer vil hjælpe os ved at give deres mening til kende. 

Hvis du ønsker at deltage i undersøgelsen, kan du læse mere om den og udfylde spørgeskemaet på hjemmesiden: Brugerundersøgelse. Blandt de indsendte besvarelser trækkes lod om tre bogpræmier.

Svarfristen er d. 24. september. Resultatet vil blive behandlet på et bestyrelsesmøde d. 2. oktober.

Indbydelse til Foredrag

 

 

Storebæltsforbindelsen fyldte 25 år tidligere i år. I den anledning vil civilingeniør Klaus H. Ostenfeld fortælle om Storebælt i et brohistorisk perspektiv. 

Foredraget holdes i Vejdirektoratet København, mødelokale UC1, mandag d. 2. oktober kl. 16.00.

Arrangementet er gratis, og alle interesserede kan deltage.

Læs mere på selskabets hjemmeside Storebælt 25 år.

Der var et portræt af Klaus H. Ostenfeld i VEJHISTORIE nr. 34-35 med beskrivelse af nogle af de mange broprojekter, han har medvirket i.

Brojubilæet var også omtalt i nyhedsbrev nr. 2023-09.

Vestegnens Kulturuge

 

Vestegnens Kulturuge er en årligt tilbagevendende begivenhed arrangeret af kommunerne på Københavns vestegn. I år starter ugen d. 8. september, og i de følgende 10 dage vil der være mange forskellige kulturelle arrangementer.

 

Morvilles VEI=CARTE for Reisende mellem KIÔBENHAVN og ROESKILDE (1782)

 

I år er det 250 år siden, Roskildevejen gennem den nuværende Albertslund Kommune blev anlagt. Det vil blive markeret ved et særligt arrangement "Roskildevej 250 år" søndag d. 17. september. Der er desuden et foredrag om Roskildevejens Milesten onsdag d. 13. september.

 

2-milestenen på Roskildevej

 

Dansk Vejhistorisk Selskab medvirker ved begge arrangementer. Læs om dem i programmet for kulturugen og på selskabets hjemmeside under kommende arrangementer.

Nyt bilmuseum

D. 19. august åbnede et nyt oplevelsescenter for klassiske biler, Classic Car House i det tidligere landbrugsmuseum og Virumgaard på Kongevejen i Sorgenfri nord for København - lige over for Frilandsmuseet. På museet er der udstillet et stort antal klassiske biler fra 1930'erne op til 1990'erne. Der er også mulighed for køb og salg. I det tilhørende bilhotel og værksted kan ejere af klassiske biler få opbevaret og repareret deres biler.

En af de første begivenheder efter åbningen er en Classic Car Festival søndag d. 10. september ved Sorgenfri Slot.

Om dette nyhedsbrev

Selskabet vil meget gerne have tilkendegivelser om nyhedsbrevenes udseende og læsbarhed, og om billederne vises korrekt, og modtager gerne forslag til indhold. Send eventuelle bemærkninger til webmaster@vejhistorie.dk.

Hvis nyhedsbrevet tilbageholdes af dit spamfilter, skal du tilføje dvs.info@vejhistorie som sikker afsender og/eller vejhistorie.dk. som sikkert domæne i indstillingerne i dit mailprogram.

Dansk Vejhistorisk Selskab

c/o Vejdirektoratet, Carsten Niebuhrs Gade 43, 5. sal, 1577 København V

Web: www.vejhistorie.dk  -  E-mail: dvs@vejhistorie.dk

 
 

Frameld nyhedsbrev