Dansk Vejhistorisk Selskab

NYHEDSBREV NR. 2024-05

19. marts 2024

Klik på billederne for at se dem i fuld størrelse.

Alle links åbner i et nyt vindue.

 

Kære {name} {surname}

Generalforsamling 2024

 

Der var 24 deltagere i selskabets generalforsamling d. 21. februar.

  • Bestyrelsens beretning og regnskabet for 2023 blev godkendt.
  • Det samme gjorde aktivitetsforslag og budget for 2024.
  • Kontingentet for 2024 er uændret i forhold til 2023.
  • Alle opstillede kandidater til bestyrelsen blev valgt, og Niels Christian Skov Nielsen blev genvalgt som selskabets formand.

Referatet kan ses på hjemmesiden under Generalforsamlinger

Bestyrelsen vil konstituere sig på sit førstkommende møde d. 4. april.

Efter generalforsamlingen var der to interesssante foredrag om vejregelarbejdet før og nu, og derefter fortsatte nogle af deltagerne til en hyggelig fælles spisning på Ristorante Buono. 

Broer i katedralernes tidsalder

 

Wye Bridge, Hereford (ca. 1490)

Selskabet har via det britiske Construction History Society fået underretning om et foredrag om engelske middelalderbroer. Der blev bygget et stort antal stenbuebroer i England i perioden 1100 til 1500, og ofte var det de samme bygmestre, der opførte broerne og katedralerne. De fleste af broerne stod stadig omkring 1750, men mange blev revet ned i perioden 1770-1820. Foredragsholder er David Harrison, som er forfatter til flere bøger om broer og transport i middelalderens England. Foredraget holdes onsdag d. 27. marts kl. 6pm (GMT) og kan følges på Zoom via dette link: https://us02web.zoom.us/j/88358960957.

Fortidens fantastiske ingeniørkunst

 

DR2 har tidligere sendt sæson 1 af den britiske dokumentarserie Ancient Engineering. Sæson 2 begyndte d. 4. marts i år med en udsendelse om Colosseum i Rom. De efterfølgende episoder sendes mandage på DR2. Episode 9 og 10 har overskrifterne Oldtidens vandveje og Brillante brobyggere. Man kan allerede nu se alle 10 episoder af den nye sæson samt de 10 episoder fra sæson 1 online på dr.dk: Fortidens fantastiske ingeniørkunst.

Tips til påskeferien

 

De fleste museer har ekstra mange aktiviteter i påskeferien. Her er nogle forslag til steder, der er værd at besøge:

Om dette nyhedsbrev

Selskabet vil meget gerne have tilkendegivelser om nyhedsbrevenes udseende og læsbarhed, og om billederne vises korrekt, og modtager gerne forslag til indhold. Send eventuelle bemærkninger til webmaster@vejhistorie.dk.

Hvis nyhedsbrevet tilbageholdes af dit spamfilter, skal du tilføje dvs.info@vejhistorie som sikker afsender og/eller vejhistorie.dk som sikkert domæne i indstillingerne i dit mailprogram.

Dansk Vejhistorisk Selskab

c/o Vejdirektoratet, Carsten Niebuhrs Gade 43, 5. sal, 1577 København V

Web: www.vejhistorie.dk  -  E-mail: dvs@vejhistorie.dk

 
 

Frameld nyhedsbrev