Indlæser Begivenheder

« Alle Begivenheder

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Vejregler før og nu

Print Friendly, PDF & Email

21. februar kl. 16:00 18:00

I fortsættelse af generalforsamlingen holdes to foredrag om vejregler før og nu:

Vidnesbyrd fra vejregelarbejdets vugge

Erindringer om bryderierne med at få udsendt de første nye vejregler, med at få de første af de ca. 70 nedsatte vejregelgrupper afviklet, med at skabe orden i de mange udsendte foreløbige udkast til nye vejregler og med at håndtere politisk småbetændte vejregelemner. En gammel vejregelmedarbejders mindedyrkning fra et femårigt virke i et formidabelt arbejdsfællesskab, både i Vejregelsekretariatet og med kolleger i hele vejsektoren.

Vejregelarbejdet i dag

Vejregler har eksisteret i over 80 år. Det er gået fra én vejregelgruppe og ét vejregeldokument (på 36 sider) til, at der i dag er 19 vejregelgrupper og over 800 vejregeldokumenter. Vejdirektoratets afdelingsleder for vejregler fortæller om, hvordan der prioriteres blandt nye vejregelprojekter, hvordan de udarbejdes – og hvordan fremtidsperspektiverne ser ud.

Foredragsholdere:

Lars Bolet er tidligere ingeniør i Vejregelsekretariatet … blandt andet.

Poul Holt Pedersen er afdelingsleder Videnskoordinering & vejstandarder i Vejdirektoratet.

Foredragene finder sted i Vejdirektoratet i København (Mødelokale MC2). De er gratis og åbne for alle interesserede. Tilmelding er ikke nødvendig.

Efter foredragene vil der være mulighed for at deltage i fælles spisning i den stemningsfulde italienske Ristorante Buono. Restauranten ligger ca. 20 minutters gang fra Vejdirektoratet. Se særskilt indbydelse her.

Dansk Vejhistorisk Selskab

Se Arrangør hjemmeside

Vejdirektoratet, København

Carsten Niebuhrs Gade 43
København V, 1577 Danmark
+ Google Maps
Se Sted hjemmeside