Indlæser Begivenheder

« Alle Begivenheder

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Vejhistorisk Ekskursion

24. september 2022 kl. 09:15 18:00

Besøg ved den ny Storstrømsbro.

De første bropiller i vandet ud for Masnedø. Foto: Vejdirektoratet (juni 2022)

Der var desværre for få tilmeldte til ekskursionen med bus. Det er imidlertid besluttet at gennemføre turen alligevel – men i privatbiler. Programmet for turen er derfor blevet lettere modificeret. Turen er nu gratis. Nye deltagere kan tilmelde sig indtil søndag d. 18. september.

Der vil være mulighed for opsamling af et begrænset antal deltagere på Køge Nord Station. Der er gratis parkering ved stationen. Mødested: P-pladsen ved den del af Køge Nord station, som betjenes af IC-tog (altså ikke S-banen). Mødetid: 09.15. Afgang kl. 09.30.

For øvrige, selvtransporterende deltagere er mødestedet ved Vejdirektoratets besøgscenter på Masnedø, Brovejen 16B, 4760 Vordingborg. Mødetid kl. 10.30.

Nyt program:

  • 10.30: Ankomst til Besøgscenter Storstrømsbroen. Ulrik Blindum fortæller om byggeriet af den ny Storstrømsbro.
  • 11.30: Vi ser udstillingen om brobyggeriet. Der bliver ikke adgang til selve byggepladsen.
  • 12.00: Selskabet er vært ved en frokost i besøgscentret (to stykker smørrebrød og en vand). Bemærk, at pladsen og udstillingsområdet er alkoholfrit.
  • 12.45: Efter frokosten fortsætter turen til Masnedøfortet. Vi ser ikke selve fortet, men Arne Rosenkvist vil fortælle om dets historie. Ved fortet er der mulighed for at komme tæt på det kommende landfæste for den nye bro samt at se ud over Storstrømmen, hvor brobyggeriet begynder at tage form. Vi hører desuden om færgefarten før åbningen af den nuværende Storstrømsbro, som d. 26. september fylder 85 år.
  • Derefter kører vi over Storstrømsbroen til den tidligere færgehavn ved Gåbense på Falstersiden.
  • Turen fortsætter over Farøbroerne til rastepladsen på Farø, hvor vi hører om broen, dæmningen mellem Farø og Bogø, og det tidligere Danmarks Vejmuseum.
  • Fra Farø går turen tilbage mod Køge og København. Hvis tiden tillader det, er der mulighed for at tage en omvej over Bogødæmningen til Møn og videre over Dronning Alexandrines Bro til Sjælland.
  • Vi forventer at være tilbage på Køge Nord Station omkring kl. 18.

Turen er for selskabets medlemmer med eventuelle ledsagere. Øvrige interesserede kan deltage, hvis der er ledige pladser.

Max. antal deltagere: 30. Hvis turen er overtegnet, tildeles pladserne efter “først til mølle”-princippet.

Tilmelding skal ske ved at udfylde og indsende formularen herunder senest søndag d. 18. september. Du vil umiddelbart derefter få en e-mail med kvittering på, at din tilmelding er modtaget (se evt. i din mappe med uønsket mail).

Turen er gratis. Selskabet er vært ved kaffe undervejs samt frokosten i besøgscenteret.

Dansk Vejhistorisk Selskab

Se Arrangør hjemmeside

Besøgscenter Storstrømsbroen

Brovej 16B
Vordingborg, 4760
+ Google Maps
Se Sted hjemmeside