Historiske Dage 2017

image_print

Dansk Vejhistorisk Selskab var med på Historiske Dage d. 25.-26. marts 2017 i Øksnehallen.

Selskabet delte en stand med Danmarks Tekniske Museum og Teknologihistorie, DTU. Selskabet medvirkede desuden i et programpunkt søndag eftermiddag med overskriften “Goddag – og farvel – til broer”.

Standen var pænt besøgt begge dage. Den var bemandet med selskabets næstformand, Jørgen Burchardt, Viggo Launbjerg fra Milestensgruppen og Michael Hertz. Fra DTU deltog Annette Buhl Sørensen og Laila Zwisler.

Der var til lejligheden fremstillet nye foldere om selskabet og dets aktiviteter samt om Milestensgruppens arbejde.

Goddag – og farvel – til broer havde som undertitel “Kan historien lære os om hvordan vi skal planlægge store infrastrukturer som forbindelserne over Femern og Kattegat?”

Selskabets næstformand, Jørgen Burchardt, forsker ved Danmarks Tekniske Museum, fortalte om skæbnen for oberst Anton Tschernings forslag i 1855 i Folketinget om bro over Lillebælt og tunnel under Storebælt. Laila Zwisler fra Teknologihistorie, DTU, diskuterede, hvordan en ingeniørvidenskab har udviklet sig for at holde styr på den moderne verden, hvor teknologiske systemer er blevet vores anden natur. Tidligere trafikminister Magnus Heunicke kommenterede.

Her er nogle billeder fra arrangementet.

Klik på et billede for at se det i fuld størrelse. Naviger derefter ved at benytte pilene yderst på siden eller start slideshow ved at klikke på pilen nederst på siden.