Indlæser Begivenheder

« Alle Begivenheder

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Foredrag om Åsum Bro

23. marts 2021 kl.16:00 - 17:00

image_print

On-line foredrag på din computer tirsdag d. 23. marts kl. 16-17

Jørgen Burchardt: Åsum Bro – Danmarks vigtigste

Broen har til tider været Danmarks vigtigste. Indtil ca. 1578 gik al transport fra Nyborg til Odense over et vad ved Odense Å, men da købmændene i Odense ønskede forbindelse til en ny havn i Munkebo, tvang en stærk kongemagt Vestfyns bønder til at bygge og vedligeholde en bro.

Hør om denne og andre broers betydning gennem historien – og om skiftende tiders lokaladministration, vareudveksling og teknologi. Sandelig om ikke også H. C. Andersen bliver blandet ind i fortællingen.

Indlægsholderen er næstformand i Dansk Vejhistorisk Selskab. Han har en lang række bøger om transportens historie bag sig, bl.a. om danske landeveje og om godstransport. Indlægget er et kapitel fra en kommende bog om danske landeveje og broer.

Foredraget kommer du til ved at trykke på knappen herunder fra kl. 15:45. Kom i god tid, så du kan indstille video og lyd på din computer, mobil eller tablet. Alle kan deltage. Send gerne invitationen videre.

Følg foredraget

Foredraget gennemføres som et Zoom-møde. Her kan du se, hvorledes du foretager indstillingerne: Sådan kommer du i gang med Zoom.

Detaljer

Dato:
23. marts 2021
Tidspunkt:
16:00 - 17:00

Arrangør

Dansk Vejhistorisk Selskab
Hjemmeside:
www.vejhistorie.dk