IDA-HITEK: C. T. Winkel – firmaet og personen

Dette er et IDA-HITEK arrangement.

For mange leder navnet ”C. T. Winkel” tanken hen på sammenstyrtningen af motorvejsbroen ved Fiskebæk i 1972, men dette giver et helt forkert indtryk af entreprenørfirmaet C. T. Winkel A/S.

Den fulde historie om det hæderkronede firma og personen Carl Tage Winkel bag det kan man nu læse i sønnen Klaus Winkels Bogen om Tage – mennesket, ingeniøren, entreprenøren. Med nedslag i bogen kommer vi fra byggeri af jernbane for Kampsax i Tyrkiet fra 1927 til 1932, hen over etablering af et datterselskab for den belgiske entreprenørkoncern Pieux Franki i 1933, til starten af firmaet C. T. Winkel A/S i 1938.

Firmaets speciale var fundering, men repertoiret blev med årene ret omfattende, hvilket vi vil få eksempler på, ligesom vi vil høre lidt om hvad der skete med firmaet efter 1972. Og der bliver også tid til at se videoen om den hemmelige flugttunnel under Amalienborg Slotsplads som C. T. Winkel var med til at bygge under anden verdenskrig.

Klaus Winkel har i de fleste af sine 38 år hos Danida beskæftiget sig med Afrikas udvikling. Han har arbejdet fem år i tropisk Afrika – som rådgiver for Kenyas regering og som ansvarlig for Danidas Tanzania program, og han har skrevet flere bøger om Afrika, blandt andet den anmelderroste Hvorfor er det så svært for Afrika? Denne bog og Bogen om Tage vil man kunne købe ved foredraget.

Du behøver ikke være IDA medlem for at deltage i arrangementet.

Tilmelding her