Indlæser Begivenheder

« Alle Begivenheder

Studierejse til Irland

2. maj 2022 - 6. maj 2022

image_print

Irlands-eksperten Claus Hebor har udarbejdet et program for en specialrejse til Irland for medlemmer af Dansk Vejhistorisk Selskab med ledsagere.

Rejsen har temaet

Historisk udvikling af veje & broer i det østlige Irland

 

Rejsen var oprindeligt planlagt gennemført i 2020, men måtte udsættes pga. COVID-19. Nu er der igen åbnet for rejser til Irland, og Claus Hebor har allerede været i Irland med 4 grupper siden august 2021.

De medlemmer, som tidligere har tilmeldt sig rejsen i august-september 2020, har fået tilsendt en e-mail med information om, hvordan de skal forholde sig.

Der er stadig ledige pladser på rejsen. Interesserede bedes rette henvendelse til Claus Hebor claus@hebor.dk snarest muligt og senest d. 15. november.

Om rejsen

Det østlige Irland har historisk set altid været det mest udbyggede område mht. infrastruktur med veje og broer – helt tilbage fra de først kendte vejsystemer fra Hill of Tara i oldtiden over briternes opbygning af Dublin som ”2. City of the Empire” til Celtic Tiger, hvor Irland blev et moderne samfund med udbygget infrastruktur.

På rejsen oplever vi hele historien på tætteste hold, idet Claus Hebor ved tilrettelæggelsen har samarbejdet med National Transport Museum of Ireland, som stiller deres viden og ekspertise til rådighed.

Herudover oplever vi Irlands hovedstad Dublin med de største seværdigheder, den storslåede irske natur, gode kulinariske oplevelser samt masser af historie, musik og craic. Undervejs får vi ekspertviden fra John Kelleher, der er formand for National Transport Museum of Ireland.

Guide er Irlands-eksperten Claus Hebor, der har besøgt den grønne ø op mod 400 gange. Han er uddannet historiker (cand. mag.) og har et dybtgående kendskab til irsk historie, kultur og levevis. Desuden har han en brændende passion for Irland med dets smukke natur, musik og enestående gæstfrihed, som bliver formidlet på en utrolig levende og engageret måde, så gæsterne vil få et personligt og indgående indtryk af Irland på rejsen. Han har desuden skrevet talrige artikler til aviser og magasiner og holder løbende foredrag om Irland.

Rejsetidspunkt

Mandag den 2. – fredag den 6. maj 2022. Nærmere oplysninger om afgangs- og ankomsttidspunkter mv. findes i det detaljerede rejseprogram (se herunder).

Pris

Rejsens pris afhænger af antallet af deltagere og ønsker om hotelværelse. Se nærmere i det detaljerede rejseprogram.

Nærmere oplysninger om turen

Følg disse links (NB: Gælder kun for denne specialrejse for Dansk Vejhistorisk Selskab):

Detaljeret rejseprogram

Rejsebetingelser

Huskeliste og rejsetips

Alle deltagere bør være færdigvaccinerede mod COVID-19.

Tilmelding

Nye deltagere kan tilmelde sig ved henvendelse til

Turarrangør Claus Hebor

Hjemmeside: Hebor.dk – information og rejser til Irland

E-mail: claus@hebor.dk

Mobiltelefon: 3112 0077

Claus Hebor holder et rejseforedrag og efterfølgende whiskeyforedrag og -smagning på den irske pub Tir Na Nog i Århus lørdag d. 13. november om eftermiddagen, hvor alle interesserede er velkomne. Se nærmere oplysninger på hans hjemmeside under “Events og foredrag“.

 

Herunder er et fotogalleri med billeder fra nogle af de steder, der er omtalt i besøgsprogrammet

Klik på et billede for at se det i stor størrelse. Klik derefter på pilen i højre/venstre side for at se næste/forrige billede.

Klik på Afspil/Pause-knapperne forneden for at starte/holde pause i visning af slideshow. Afslut slideshowet ved at klikke på det hvide kryds i øverste højre hjørne.

Detaljer

Start:
2. maj 2022
Slut:
6. maj 2022

Arrangører

Dansk Vejhistorisk Selskab
Claus Hebor

Sted

Dublin
Dublin
Dublin, Ireland
+ Google Maps