Indlæser Begivenheder

« Alle Begivenheder

Studietur til Irland NY DATO

2. maj 2022 - 6. maj 2022

image_print

Dansk Vejhistorisk Selskab har fået Irlands-eksperten Claus Hebor til at udarbejde et program for en studietur til Irland med overskriften

Historisk udvikling af veje & broer i det østlige Irland

 

Turen var oprindeligt planlagt gennemført fra 31. august til 4. september 2020, men måtte udsættes pga. COVID-19 situationen.

Selskabets bestyrelse har i samråd med rejsearrangøren vurderet, at det ikke er realistisk at gennemføre turen i 2021. Den er derfor udskudt til mandag d. 2. maj til fredag d. 6. maj 2022.

De medlemmer, som tidligere har tilmeldt sig rejsen i august-september 2020, har fået tilsendt information om, hvordan de skal forholde sig.

Der er stadig ledige pladser for medlemmer og pårørende. Interesserede kan rette henvendelse til Claus Hebor eller Hans Leth (se nedenfor).

Om turen:

Det østlige Irland har historisk set altid været det mest udbyggede område mht. infrastruktur med veje og broer – helt tilbage fra de først kendte vejsystemer fra Hill of Tara i oldtiden over briternes opbygning af Dublin som ”2. City of the Empire” til Celtic Tiger, hvor Irland blev et moderne samfund med udbygget infrastruktur.

På rejsen oplever vi hele historien på tætteste hold, idet Claus Hebor ved tilrettelæggelsen har samarbejdet med National Transport Museum of Ireland, som stiller deres viden og ekspertise til rådighed.

Herudover oplever vi Irlands hovedstad Dublin med de største seværdigheder, den storslåede irske natur, gode kulinariske oplevelser samt masser af historie, musik og craic. Undervejs får vi ekspertviden fra John Kelleher, der er formand for National Transport Museum of Ireland.

Guide er Irlands-eksperten Claus Hebor, der har besøgt den grønne ø op mod 400 gange. Han er uddannet historiker (cand. mag.) og har et dybtgående kendskab til irsk historie, kultur og levevis. Desuden har han en brændende passion for Irland med dets smukke natur, musik og enestående gæstfrihed, som bliver formidlet på en utrolig levende og engageret måde, så gæsterne vil få et personligt og indgående indtryk af Irland på rejsen. Han har desuden skrevet talrige artikler til aviser og magasiner og holder løbende foredrag om Irland.

Tidspunkt for turen:

Turen finder sted mandag den 2. – fredag den 6. maj 2022.

Nærmere om turen:

Turen er beskrevet i det rejseprogram og rejsebetingelser, som d. 5. november 2019 er udsendt pr. e-mail til selskabets medlemmer.

Tilmelding:

Nye deltagere kan tilmelde sig ved henvendelse til

  • Turarrangør Claus Hebor, e-mail: claus@hebor.dk, telefon:75270777, mobil: 31120077

eller til

  • Bestyrelsesmedlem Hans Leth, e-mail: leth.hans@gmail.com, telefon: 30130511.

 

Her er et fotogalleri med billeder fra nogle af de steder, der er omtalt i besøgsprogrammet:

Klik på et billede for at se det i stor størrelse. Klik derefter på pilen i højre/venstre side for at se næste/forrige billede.

Klik på Afspil/Pause-knapperne forneden for at starte/holde pause i visning af slideshow. Afslut slideshowet ved at klikke på det hvide kryds i øverste højre hjørne.

Detaljer

Start:
2. maj 2022
Slut:
6. maj 2022

Arrangører

Dansk Vejhistorisk Selskab
Claus Hebor

Sted

Dublin
Dublin
Dublin, Ireland
+ Google Maps