Indlæser Begivenheder

« Alle Begivenheder

Vejhistorisk ekskursion 2021 til Sydsjælland og Lolland-Falster

17. september - 18. september

image_print

Reventlow-museet Pederstrup

Hovedmålene for årets vejhistoriske ekskursion er byggeriet af den nye Storstrømsbro samt Reventlow-Museet Pederstrup. Godset var i sin tid var ejet af grev C. D. F. Reventlow, som, blandt mange andre reformer, stod bag Vejforordningen af 1793.

Turen er for medlemmer af selskabet med eventuelle ledsagere.

 

Turens hovedpunkter:

(detaljeret program udleveres på turen)

Vi mødes på parkeringspladsen hos Vejdirektoratet i Fløng (adresse: Guldalderen 12, 2640 Hedehusene) fredag d. 17. september kl. 9.15. Herfra kører vi med bus sydpå. Der er mulighed for opsamling på Køge Nord Station for deltagere, der er kommer med toget.

Fra Køge kører vi til Lolland med stop undervejs ved Oldtidsvejen Risbyvejen ved Bårse. Vi tager turen over den nuværende Storstrømsbro og passerer ligeledes Guldborgsundbroen.

Reventlow-Museet Pederstrup hører vi et oplæg om Reventlow og ser hovedbygningen, der er forsøgt ført tilbage til den tid, hvor Reventlow ejede ejendommen. Vi ser udstillingen Herregård & Landskab og får mulighed for at gå en tur i parken.

Herfra går turen tilbage til Maribo, idet vi undervejs kører på Museumsvejen, hvor der på en strækning af en mil (ca. 7,5 km) er opstillet en lang række historiske vejsten.

Vi bor på Milling Hotel Maribo Søpark, Vestergade 29, 4930 Maribo, hvor også middagen indtages om aftenen. Inden middagen er der mulighed for en gåtur til kirkegården ved Maribo Domkirke, hvor vi ser Kaj Munks forældres grav.

Næste dag går turen via Farø, hvor vi ser Farøbroen, til Masnedø. Ved Masnedøfortet får vi mulighed for at komme tæt på byggeriet af den nye Storstrømsbro. I besøgscenteret holder Ulrik Blindum oplæg om projektet. Ulrik Blindum er til daglig koordinator på besøgscenteret.

Efter at have set udstillingen og indtaget frokosten fortsætter turen til Oldtidsvejen Broskovvejen.

Forventet ankomst ved Køge Nord Station er lørdag d. 18. september omkring kl. 17 og ca. 17.30 i Fløng.

Ret til ændringer i programmet forbeholdes.

 

Tilmelding og betaling

Prisen for turen bliver 1.800 kr. pr. person for dem, der ønsker dobbeltværelse, og 2.000 kr. pr. person for dem, der vil have enkeltværelse. Prisen omfatter bustransport, overnatning og forplejning (men ikke drikkevarer ved middagen).

Bindende tilmelding gerne hurtigst muligt af hensyn til reservation af hotelværelser dog senest 25. juni 2021 til Ulrik Blindum ub@vd.dk eller ved hjælp af tilmeldingsformularen herunder. Oplys venligst om du står på i Fløng eller på Køge Nord Station samt om du ønsker enkelt- eller dobbeltværelse.

Betalingen sker ved bankoverførsel til DVS’ konto i Danske Bank reg.nr. 9570 konto nr. 1691791 med anførelse af afsender. Dette også senest 25. juni 2021. Betaling refunderes ikke ved udeblivelse på turen. Der henvises i stedet til egen forsikring. I tilfælde af flere tilmeldinger, end der er plads til på turen, gælder først-til-mølle princippet. Der er plads til 25 deltagere.

Turen gennemføres ikke, hvis der er færre end 15 tilmeldte.

For god ordens skyld skal nævnes, at vi naturligvis må tage forbehold for gennemførelse af turen grundet corona-restriktioner og derfor også med kort varsel kan være nødsaget til at aflyse turen.

Selskabet følger de vejledninger og restriktioner, der måtte være gældende, når turen afvikles, herunder brug af mundbind i bussen.

Turen er planlagt og guides af vore medlemmer, ingeniør Arne Rosenkvist og civilingeniør Ulrik Blindum.

 

Detaljer

Start:
17. september
Slut:
18. september

Arrangør

Dansk Vejhistorisk Selskab
Hjemmeside:
www.vejhistorie.dk

Sted

Milling Hotel Maribo Søpark
Vestergade 29
Maribo, 4930 Danmark
+ Google Maps
Hjemmeside:
https://millinghotels.dk/hoteller/milling-hotel-soepark/