Rotenhahner Brücke

image_print

 

VEJHISTORIE nr. 31/2018 indeholder bl.a. to artikler om chausséen mellem Altona og Kiel, der anlagdes i årene 1831-34, – altså under den sene enevælde, mens helstaten med kongeriget Danmark og hertugdømmerne Slesvig, Holsten og Lauenborg endnu eksisterede. Chausséen blev den første såkaldte “kunstvej”, der anlagdes i hertugdømmerne, og er dermed samtidig et af monumenterne i den danske enevældes vejbyggeri.

Et aktivt medlem af det slesvig-holstenske hjemstavnsforbund og medforfatter til det officielle værk om anlæggelsen af chausséen, Die Chaussee Altona-Kiel, der udkom i årene 2011-15, Heinrich Kautzky, genfandt i slutningen af 2017 chaussébroen ved Rotenhahn, 10 km syd for Kiel, der var blevet begravet i 1950’erne i forbindelse med vejarbejder, og foranledigede, at den atter blev frilagt.

Broerne og milestenene langs chausséen bærer kong Frederik VI’s monogram.

I forbindelse med frilægningen, der foregik 28. januar 2018 under stor lokal opmærksomhed og bivånet af presse, blev forløbet dokumenteret med bl.a. en række fotos, der viser de frivillige brandfolk i Rumohr-Rotenhahn i aktion.

Frilægningen blev også omtalt på denne side: https://www.altona-kiel.de/aktuelles/, hvor der er billeder af begivenheden samt links til en artikel i Kieler Nachrichten.

Se billederne som slideshow i større format ved at klikke på det ønskede startbillede.

Fotografer: U. Mißfeld, I. Reiter, N. Schäfer, H. Kautzky.

 

 

Læs mere om chausséen Altona-Kiel og broen ved Rotenhahn her:

https://www.altona-kiel.de/die-route/rotenhahn/

http://www.schleswig-holstein.de/DE/Landesregierung/LBVSH/Aufgaben/Strassenbau/KielAltonaerChaussee/KielAltonaer.html